KINESISK ASTROLOGI

 

HUNDENS ÅR

 

16 FEBRUARI 2018 –  4 FEBRUARI 2019

Element: JORD

 

Jord representerar lugn, eftertänksamhet, realism och hårt arbete. Ett element speciellt fördelaktigt för affärsmän.

Årets färg är gul

 

 

 

 

Enligt kinesisk astrologi är vi nu i Hundens år .

 

 

Temat för Hundens år är frihet, jämlikhet och broderskap.

 

 

 

 

Det blåser nya vindar och det framför allt inom politiken. Under Hundens inflytande tas kampen upp mot alla slags orättvisor. Människor betonar vikten av medmänsklighet och ger nytt hopp för många människor i världen som lider. Året blir en skakande upplevelse för alla som tror att de klarar sig på sin slagfärdighet. Olika fredsorganisationer åstadkommer betydande förändringar för människornas jämlikhet. Ett mjukare och mänskligare samhälle utvecklas, då man tar sig an till synes hopplösa och förlorade fall och kämpar för bättre förhållanden för de svaga och missgynnade.

 

 Under Hundens år återställs balansen på alla områden. Nu är det rätt tid att skära ner på alla personliga utsvävningar, göra livsstilsförändringar som tex att banta, sluta röka, börja motionera och komma i form. Nu betonas livets sanna värden på bekostnad av de värden som ligger i egendom och prylar. Året ägnas åt allvarliga diskussioner och moraliska spörsmål. Gradvis kommer medmänsklighet att ersätta den själviska ”förverkliga sig själv”-attityden och få låter sig luras av själviska politikers tomma löften.

 

Trots all idealism kommer det ändå finnas lite tid över för nöjen men räkna inte med några extravaganta överdåd. Det mesta av vår kraft och energi kommer ändå att gå åt till att försöka få världen på fötter igen, inte till att roa den. Hundar struntar i allt som har med pengar att göra och fortsätter med sitt reformerande, oavsett hur rika eller fattiga de är. Aktieägare måste överallt dra åt svångremmen och vissa affärsmän kommer att försvinna helt.

 

Krig som startar under Hundens år blir aldrig långvariga och segern tillfaller den som försvarar friheten. Säkert är att vinsterna inte blir stora under året men rättvisan blir desto rikligare.

 

 

 

 

Hur påverkas du av Hundens år?

Se vilket djur du tillhör nedanför!

 

RÅTTAN

 

 

Den charmiga och idérika Råttan 

Den driftiga idérika råttan måste behärska sin rastlöshet och koncentrera sig mer på sin framtid detta år. Råttan får arbeta hårt och måste övervinna sin lättja. Bli inte alltför egoistisk och självupptagen! Det som är viktigt nu är samarbete mellan dig och omgivningen. Råttan älskar fester, tillställningar, privata bjudningar men får troligen dra ner på sällskapslivet i år. Viktigt med balans mellan att arbeta, sova och äta. Byt inte bostad eller arbete under året!

 

OXEN (Buffeln)

 Den tålmodige och envisa Oxen

 

Den konservativa Oxen har för vana att skylla ifrån sig på andra om något går snett. Om världen svälter så är det världens eget fel.  Han skräms av moderna idéer. Det är nästan helt omöjligt för Oxen att acceptera dessa nya vindar utan att protestera men det kommer inte att få någon effekt. Oxen har svårt att klara misslyckanden. Om relationerna ska vara harmoniska beror nu nämligen mycket på dig. Oxen är trogen och gör allt för sina närmaste. Ägna mer tid åt favorithobbies. Ta inga ekonomiska risker!

 

 

 TIGERN

 

 

Den modiga och självständiga Tigern

 

Den modiga tigern har mycket att både säga och göra men han får inte pressa på för hårt för att nå snabba resultat för det kommer inte alls att fungera.  Han behöver aktion och inte prylar men han bör avstå från sina äventyrsplaner och i stället slutföra sina halvfärdiga uppgifter.  Om Tigern griper de rätta tillfällena finns goda förutsättningar till framgång. Låt inte känslorna ta överhand! Se till att få balans mellan sömn, motion och arbete. En långresa kan få stor betydelse.

 

 

KANINEN (Katten eller Haren)

Den diplomatiske och listige Kaninen 

Den försiktiga Kaninen vill njuta av livet och är ingen mästare på att lösa hopplösa fall men beundrar dem som kan det.  Kaninen får vara beredd på att hennes planer kommer att möta på motstånd. Kaninen har av någon anledning lätt för att bli deprimerad och bör därför noga tänka över sina val. Lyssna och lita till din intuition! Granska olika situationer och avtal grundligt innan du fattar beslut! Försök vara ute i naturen för att inhämta energi. Försök undvika gräl och var tolerant!

 

 

DRAKEN

Den intelligenta och beslutsamma Draken

 

Den resursrika och intelligenta Draken blir rikt belönad under året men bör inte skryta högljutt för omgivningen om sin framgång. Du är en sansad realist och tvivlar sällan på dig själv. Du kan avancera inom yrkeslivet. Draken har nu chans att visa hur människokär och godhjärtad du egentligen är. Hon vill gärna bestämma men borde också lyssna till andras åsikter. Tålamod och tolerans kan prövas.  Dessutom bör hälsa och kondition hållas under uppsikt. Du trivs bäst i lugna och harmoniska miljöer. 

 

 

ORMEN

 

Den karismatiske och kloka Ormen

Den beslutsamma Ormen klarar sig genom året genom sin skönhet, slagfärdighet och humor även om hon själv emellanåt tvivlar på sina egna ord.  Ett försonande drag är att hon är pacifist. Det blir ett inte alltför bra men mycket omtumlande år för Ormen. Du kommer att märka att året kräver ett visst tålamod.  Du är duktig på affärer och investeringar och ekonomin kan förbättras. Viktigt att se om hälsan! Se upp med svartsjuka!

 

 

HÄSTEN

 

Den omsvärmade och attraktiva Hästen 

Den arbetsamma hästen älskar förändringar och det goda i livet men får se upp med fåfänga och utsvävningar. Skrytmånsar har inte mycket att hämta under Hundens år. Hästen bör tygla sin otålighet.  Hon sprudlar av nya idéer och energin är svår att tygla. Om hon inte tar sig i akt kan hon hamna i oöverkomliga svårigheter. Hästen kan finna livet odrägligt men hon gillar den känsla av jämlikhet som råder.  Ta inte för snabba beslut utan tänk efter före!

 

 

GETEN

 

Den romantiska och eleganta Geten 

Geten har med sina goda egenskaper lätt att anpassa sig men det blir ett uselt år för Geten som upptäcker hur hopplöst ute hennes flärdfulla levnadssätt är.  Geten måste omvärdera sin levnadsstil men har svårt att komma fram till någon vettig slutsats. Geten är kärleksfull och generös men ändå kan kärlekslivet bli trassligt. Din överkänslighet kan ställa till problem i relationerna med andra människor. Geten ser kanske lite väl misstänksamt på världen utanför. Försök att finna frid och lyssna på dina egna behov och behoven hos din partner.

 

 

APAN

 

Den sluga och självständiga Apan

Den intelligenta Apan lurar sig själv om han tror att han lätt kan överlista revolutionärerna. Allt verkar gå åt skogen men han avslöjar inte något utan håller det för sig själv.  Han kan komma till en vändpunkt vad gäller levnadssätt och vanor.  Låt inte fantasin skena iväg och se upp med lögner och svek. Apan får se upp med sin tendens till misstänksamma, lite nedlåtande attityd mot människor. Lyssna till andra människor utan att bli bitter eller ge vårdslösa uttalanden.

 

 

 

TUPPEN

 

Den effektive och självsäkre Tuppen 

Den självsäkra Tuppen måste vara på sin vakt. Tuppen har en helt annan syn på hur världen ska styras än vad Hunden har. Livet blir rörigt på grund av arbetet. Tuppen måste kontrollera sitt skiftande humör. Tuppen älskar smicker och komplimanger och att vara medelpunkten men det blir kanske inte lika mycket av det i år. Tuppen litar bara till sig själv och har mycket svårt för att erkänna sina felbedömningar och misstag. Inkomsterna blir bättre och ekonomin mer balanserad. Viktigt med en hälsosam blandning av kost, motion och vila!

 

 

HUNDEN

Den ordentliga och pålitliga Hunden

Det blir ett sensationellt bra år för den osjälviska Hunden. Han missar inte den minsta orättvisa. Han har möjlighet att genomföra allt som han kan önska sig. Han kan göra framsteg i studier och yrkesliv. Hunden agerar ofta tyst och diskret och lyckas oftast men får se upp med sitt humör. Han värdesätter ärlighet och lojalitet. I Hundens sakliga värld har alla människor, djur och saker sin bestämda roll. Hon ger sig tid att lösa dagsaktuella problem. Hunden behöver inte sakna vare sig pengar eller romantik under året.

 

 

GRISEN

 

Den mycker generösa och älskvärda Grisen 

Den rättframma Grisen bör lyssna noga på vad andra har att säga även om hon inte deltar i själva diskussionen eller verksamheten. Hon stödjer gärna Hundens åsikter. Grisen kan leva ganska så avslappnat under året även om hon får se upp för att vara alltför naiv. Risk finns att du råkar ut för svek och bedrägeri. Hans yttre lugn kan dölja viljestyrka och auktoritet. Men han erkänner sina egna misstag utan att försöka dölja dem. Alltför mycket stress påverkar din hälsa negativt.

 

 

  

 

 

 

 

 

Ingen vet med säkerhet hur det kinesiska horoskopet kom till men det finns en legend om dess tillkomst. Buddha skickade en inbjudan till alla djuren i sitt rike att komma och fira nyår med honom.

Enligt legenden dök tolv olika djur upp. Buddha förärade varje djur ett år uppkallat efter djurets namn och dessutom skulle alla människor som var födda detta år ärva djurets egenskaper.

 

Vart tolfte år återkommer alltså djurtecknet. De tolv djuren kommer i följande ordning:

 

 

Råtta, Oxen, Tigern, Kaninen, Draken, Ormen, Hästen, Geten, Apan, Tuppen, Hunden och Grisen.

 

I vissa asiatiska provinser kallas Oxen för Buffeln och Kaninen för Katten eller Haren.

 

 

Råttan

1924

1936

1948

1960

1972

1984

1996

2008

Oxen

1925

1937

1949

1961

1973

1985

1997

2009

Tigern

1926

1938

1950

1962

1974

1986

1998

2010

Kaninen

1927

1939

1951

1963

1975

1987

1999

2011

Draken

1928

1940

1952

1964

1976

1988

2000

2012

Ormen

1929

1941

1953

1965

1977

1989

2001

2013

Hästen

1930

1942

1954

1966

1978

1990

2002

2014

Geten

1931

1943

1955

1967

1979

1991

2003

2015

Apan

1932

1944

1956

1968

1980

1992

2004

2016

Tuppen

1933

1945

1957

1969

1981

1993

2005

2017

Hunden

1934

1946

1958

1970

1982

1994

2006

2018

Grisen

1935

1947

1959

1971

1983

1995

2007

2019

 

Du får fram ditt djurtecken genom att söka upp det djur som motsvarar ditt födelseår.. Om din födelsedag inträffar någon gång mellan 20 januari – 20 februari måste du kontrollera med mer detaljerade tabeller, eftersom det kinesiska nyåret aldrig infaller på ett bestämt datum utan alltid vid andra nymåne efter vintersolståndet. Är du född före 20 januari, tillhör du föregående års djurtecken.

 

Det är en kalender som är baserad på solens och månens lägen på himlen. En månad börjar vid nymåne. Ett år består av tolv månader, med omväxlande 29 och 30 dygn. Vid skottår lägger man till ytterligare en månad. Den månaden har inget namn utan räknas in i föregående månad. Antalet dygn under ett år kan vara 353, 354 eller 355 och under ett skottår, 383, 384 eller 385.

 

 

Enligt kinesisk filosofi har allt två sidor, yin och yang.

Varje djurtecken är antingen yin eller yang.

Yin = filosofisk och inåtvänd. Bör tänka först och tala sedan.

Yang = utåtriktad och öppen. En ledarbegåvning.

 

Yin – tecken = Oxen, Kaninen, Ormen, Geten, Tuppen och Grisen

Yang – tecken = Råttan, Tigern, Draken, Hästen, Apan och Hunden