KINESISK ASTROLOGI

 

TUPPENS ÅR

 

28 JANUARI 2017 –  15 FEBRUARI 2018

Element: ELD

 

Eld symboliserar lycka, glädje, humor, hetta, lidelse men också klarsynthet och viljestyrka. Ett element för handlingskraftiga människor.

Årets färg är röd

 

 

 

 

Enligt kinesisk astrologi är vi nu i Tuppens år .

 

 

Tuppen gal och världen vaknar!

 

Det här är inget år för latmaskar. Det blir ett aktivt år. Året kommer att präglas av hårt arbete, disciplin, planering och organisation.

Under detta år gäller det att spara och snåla så att du kan försörja dig själv. Arbetslösheten ökar och det kan bli knepigt att få ekonomin att gå ihop. Många kan behöva ta ett extraarbete för att överleva. Trots hårt arbete, tuff sparsamhet och perfekt organisation och planering blir det inte något överflöd att frossa i.

Tuppens år är alltså inget för arbetsskygga och skolkare. Vänta dig inte heller att snabbt bli rik. Myglare och fifflare kommer att avslöjas och rättsväsendet får mycket att göra. Tuppen har ingen förståelse för lögn och bedrägeri eller annat osocialt beteende. De som lever på sin slagfärdighet och på att mygla har inte mycket att hämta. Överträd alltså inte lagar och paragrafer för under året kommer dessa att tillämpas mycket strikt.

 

Om du uppträder ärligt och arbetar hårt kommer du dock att bli rikt belönad på det ena eller andra sättet, men framgången vinns inte utan kamp.

 

Ett bra år kan det bli för musiker, kompositörer, poeter, författare och konstnärer som använder sin fantasi och skaparanda på ett positivt kreativt sätt.

 

Året är inte det bästa för passionerade kärleksaffärer. ”Vänsterprassel” för ingen lycka med sig. Året präglas av gammalmodiga normer och moraliska värderingar. 

Tiden är inne för viktiga offentliga tillställningar, firanden och styrkedemonstrationer. Städer fylls av parader, stora demonstrationer och folk som dansar på gatorna. Tuppens år är fyllt av stora effektfulla händelser.

Året är också perfekt för kungligheter att träda fram och visa medmänsklighet och starkt moraliskt ledarskap. Monarkin stärks och kungligheter blir uppskattade för sitt mod, engagemang och ödmjukhet.

Militären skapar rubriker. Flera militärkupper och invasioner kommer att äga rum.

Under året bildas också flera nya politiska partier, men inte så mycket för att skapa förändringar utan mer för att bevara det gamla systemet.

 

Året kan bli mycket bra för personer födda i Råttans-, Drakens-, Hästens-, Tuppens- och Grisens år.

 

Tigrar, Kaniner och Ormar ska dock vara extra försiktiga under året.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur påverkas du av Tuppens år?

Se vilket djur du tillhör nedanför!

 

RÅTTAN

Den charmiga och idérika Råttan

 

RÅTTAN behöver inte oroa sig utan kommer att klara sig bra både vad gäller kärlek och arbete. Ett bra år för intensiva studier och för karriären. Du anpassar dig lätt till Tuppens sätt att leva och ser till att få ut så mycket som möjligt genom hårt arbete. Du har modet att göra de saker som behöver göras. Se dock upp för oärliga personer!

Ett miljöombyte kommer att pigga upp och ge ny energi.

För den ogifta Råttan är det ett bra år för romanser. Går du i bröllopsplaner är det rätt tid nu.

 

 

OXEN (Buffeln)

 Den tålmodige och envisa Oxen

 

Njuter av att arbeta. Du kan avancera inom yrket. Din envishet och konservativa sätt passar bra under Tuppens år. Tuppens energi kommer att utmana dig. Var modig! Var även ärlig mot dig själv! Tycker du att du har rätt eller är du bara envis? Lyssna på andra och lita på dina relationer. Se bara upp för elakt skvaller!  Gå på regelbundna hälsokontroller! Motionera regelbundet och ändra till en mer sund livsstil!

 

 

 TIGERN

 

 

 Den modiga och självständiga Tigern

 

Ett händelserikt och problematiskt år är att vänta. Du bör se upp med impulsivitet och våghalsighet! Försök tygla ditt humör och undvik grälsjuka! Du kan ofta känna dig deppad och nere under året. Umgås med goda vänner som får dig på bättre humör! Var ute i naturen så mycket som möjligt! Ägna mer tid åt dina favorithobbies! Viktigt med balans mellan att sova, äta, arbeta och träna. Det är inte bara viktigt med en frisk kropp. Själen måste få sitt också.

 

  

 KANINEN (Katten eller Haren)

Den diplomatiske och listige Kaninen 

 

Det här är ett år då du bör ta det lugnt och vila så mycket som möjligt. Ta inga större uppdrag nu. Fokusera på det som är viktigt för dig! Säg nej till orealistiska krav från kollegor och andra. Var sparsam! Du har svårt att klara av det hårda klimatet som finns i samhället och ute i världen. Umgås med din familj och goda vänner! Var ärlig mot både dig själv och dina nära och kära. Anordna fester och bjudningar med de du trivs att vara tillsammans med. Försök få balans mellan sömn, motion och arbete.

 

 

 

DRAKEN

Den intelligenta och beslutsamma Draken

 

Ett perfekt och uppiggande år för Draken. Ett gynnsamt år i arbetslivet. Det kan vara ett bra år att byta arbete. Du är inflytelserik och gör intryck på din omgivning. Ta en paus emellanåt och fråga dig själv om du gör saker som är viktiga för dig. Om svaret är nej vet du vad du ska göra.   Var villig att släppa taget om det som inte längre behövs. Var ute i naturen för inhämta energi! Glada händelser sker inom familjen och utanför den. 

 

 

ORMEN

 

Den karismatiske och kloka Ormen

 

Det väntar osäkra tider. Inget bra år för Ormen varken när det gäller kärleken eller affärer. Du är romantisk men kan vara ytlig när det gäller människors utseende. Låt inte känslor som svartsjuka sabotera en relation. Utnyttja dina färdigheter och talanger i arbetet. Du gillar omväxling i livet men se till att få balans mellan aktiviteter och stunder av lugn och ro. Du bör ägna dig åt yoga och meditation! Ångest och stress blir då mindre. Du trivs bäst i lugna miljöer.

 

   

HÄSTEN

 

Den omsvärmade och attraktiva Hästen 

 

Det blir ett bra och givande år för den arbetsvillige Hästen. Dina kollegor är viktiga för dig och som du gärna utbyter erfarenheter med men se till att de inte påverkar ditt självförtroende på ett negativt sätt. Du får  använda din färdighet och intuition för att undvika att bli lurad. Ägna mer tid åt familj och vänner. Var tolerant och förstående! Du är full av energi men överdriv inte. Tänk på att allt för mycket stress påverkar hälsan negativt. Du bör ägna dig åt yoga, meditation och liknande avslappning för att nå bättre självkännedom!

 

 

 

GETEN

 

Den romantiska och eleganta Geten 

Det här är inte ditt år. Det blir ett arbetsamt år med mycket rutinarbete som inte alls passar dig så bra. Din kreativitet visar sig bäst i en lugn miljö. Det här året ska du inte ta någonting för givet. Värna om familjerelationer.  Året kan bli tufft känslomässigt! I kärleksrelationer är det viktigt att du är ärlig mot både dig själv och din partner. Glöm inte bort att ha lite roligt också. Gör vad du älskar och älska vad du gör!

 

 

APAN

 

Den sluga och självständiga Apan

 

Det här blir inte ett speciellt lyckosamt år. Undvik att byta arbete! Underskatta inte andra människors förmåga att utnyttja samma listiga principer som du gärna gör. Tänk på hälsan! Balans mellan aktivitet och vila är viktig. Försök att finna frid och lyssna på dina egna behov och behoven hos din partner.

 

Fokusera på kärlek, hälsa och karriär!

 

 

 

TUPPEN

 

Den effektive och självsäkre Tuppen 

 

Du kommer att göra det bästa av året, kämpa och jobba hårt. Under press kan Tuppar döma andra orättvist. Försök att öva upp medkänsla. Lyssna till andra utan att bli bitter eller vårdslös. Man kommer ofta att lyssna till dina idéer och du kommer inte stöta på några finansiella problem. Belöningen kommer inte att utebli! Du kommer att kunna förverkliga dina drömmar! 

 

 

 

 

HUNDEN

Den ordentliga och pålitliga Hunden

 

Du är en lojal person och det uppskattas! Med hårt arbete har du alla möjligheter yrkesmässigt. Du måste dock noga överväga vad du gör eller säger. Ditt omväxlande humör och giftiga kommentarer kan irritera. Många gånger kan det vara bättre att vara tyst. Värna om familjen även om du tycker att du inte har tid. Viktigt med en hälsosam blandning av kost, motion och vila. Konditionen behöver förbättras! Fokusera på harmoni, kärlek och medkänsla! Vad du sår är vad du får skörda!

 

 

 

GRISEN

 

Den mycker generösa och älskvärda Grisen 

Det blir ett gott år. Du är snäll och generös och har behov av att hjälpa andra. Var inte rädd att be om råd och hjälp själv. Det är okej att be om hjälp. Öva upp ditt tålamod! Problem löses av sig själva med tiden.  Året blir bättre än väntat! Grisen behöver inte sakna vare sig pengar eller romatik. Se till att få en lämplig blandning av kost, sömn och motion!

 

  

 

 

 

 

 

Ingen vet med säkerhet hur det kinesiska horoskopet kom till men det finns en legend om dess tillkomst. Buddha skickade en inbjudan till alla djuren i sitt rike att komma och fira nyår med honom.

Enligt legenden dök tolv olika djur upp. Buddha förärade varje djur ett år uppkallat efter djurets namn och dessutom skulle alla människor som var födda detta år ärva djurets egenskaper.

 

Vart tolfte år återkommer alltså djurtecknet. De tolv djuren kommer i följande ordning:

 

 

Råtta, Oxen, Tigern, Kaninen, Draken, Ormen, Hästen, Geten, Apan, Tuppen, Hunden och Grisen.

 

I vissa asiatiska provinser kallas Oxen för Buffeln och Kaninen för Katten eller Haren.

 

 

Råttan

1924

1936

1948

1960

1972

1984

1996

2008

Oxen

1925

1937

1949

1961

1973

1985

1997

2009

Tigern

1926

1938

1950

1962

1974

1986

1998

2010

Kaninen

1927

1939

1951

1963

1975

1987

1999

2011

Draken

1928

1940

1952

1964

1976

1988

2000

2012

Ormen

1929

1941

1953

1965

1977

1989

2001

2013

Hästen

1930

1942

1954

1966

1978

1990

2002

2014

Geten

1931

1943

1955

1967

1979

1991

2003

2015

Apan

1932

1944

1956

1968

1980

1992

2004

2016

Tuppen

1933

1945

1957

1969

1981

1993

2005

2017

Hunden

1934

1946

1958

1970

1982

1994

2006

2018

Grisen

1935

1947

1959

1971

1983

1995

2007

2019

 

Du får fram ditt djurtecken genom att söka upp det djur som motsvarar ditt födelseår.. Om din födelsedag inträffar någon gång mellan 20 januari – 20 februari måste du kontrollera med mer detaljerade tabeller, eftersom det kinesiska nyåret aldrig infaller på ett bestämt datum utan alltid vid andra nymåne efter vintersolståndet. Är du född före 20 januari, tillhör du föregående års djurtecken.

 

Det är en kalender som är baserad på solens och månens lägen på himlen. En månad börjar vid nymåne. Ett år består av tolv månader, med omväxlande 29 och 30 dygn. Vid skottår lägger man till ytterligare en månad. Den månaden har inget namn utan räknas in i föregående månad. Antalet dygn under ett år kan vara 353, 354 eller 355 och under ett skottår, 383, 384 eller 385.

 

 

Enligt kinesisk filosofi har allt två sidor, yin och yang.

Varje djurtecken är antingen yin eller yang.

Yin = filosofisk och inåtvänd. Bör tänka först och tala sedan.

Yang = utåtriktad och öppen. En ledarbegåvning.

 

Yin – tecken = Oxen, Kaninen, Ormen, Geten, Tuppen och Grisen

Yang – tecken = Råttan, Tigern, Draken, Hästen, Apan och Hunden