ASTROLOGI - HUNDHOROSKOP

 

  

Ordet horoskop betyder ungefär "bild av timmen"
Inom astrologin tar man den plats på jorden där man är född till utgångspunkt för att rita upp hur det såg ut på himlen vid födelseögonblicket. Man använder sig av jorden som centrum. Man betraktar himlen som en stor sfär om 360 grader med jorden som centrum.

Alla planeter följer samma väg som solen runt denna sfär.
Av astrologerna har den 360 grader-cirkeln, Zodiaken, delats in i tolv lika stora delar om 30 grader vardera. De utgör stjärntecknen: Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna.

Solen går in i zodiakens första tecken, Väduren ungefär den 21 mars varje år och markerar därmed vårdagsjämningen

 

PLANETERNA

Saturnus

 

Varje stjärntecken styrs av sin egen planet.

Väduren  -  Mars

Oxen -  Venus

Tvillingarna  -  Merkurius

Kräftan  -  Månen

Lejonet  -  Solen

Jungfrun  -  Merkurius

Vågen  -  Venus

Skorpionen  -  Pluto

Skytten  -  Jupiter

Stenbocken  -  Saturnus

Vattumannen  -  Uranus

Fiskarna  -  Neptunus

 

 

ELEMENT

Lejonet - eldtecken

 

De olika tecknen tillhör också vad man kallar element

ELD - tecken: Väduren, Lejonet och Skytten. De åräglas av aktivitet.

JORD-tecken: Oxen, Jungfrun och Stenbocken. De utmärks för sin praktiska förmåga.

LUFT-tecken:  Tvillingarna, Vågen och Vattumannen.  De utmärks av sin rörlighet och anpassningsförmåga.

VATTEN-tecken: Kräftan, Skorpionen och Fiskarna. Detta element styr känslolivet och kännetecknas av sin mottaglighet och påverkbarhet
.

 
 
 
 
 

HUNDHOROSKOP

Detta hundhoroskop är tillverkat av mig. Jag har sett det ligga ute på andra hemsidor men det kommer ursprungligen från min "gamla" hemsida

 

Vilken personlighet och egenskaper har din hund?

Varje stjärntecken har sina utmärkande egenskaper mer eller mindre framträdande. Av enkelhet har jag skrivit han i horoskopen men det gäller även tikar förstås.

VÄDUREN

21 mars - 20 april - impulsiv, otålig, energisk

Vädurshunden älskar att stå i händelsernas centrum och har mycket stort självförtroende. Han har överskott av energi och det finns inget ömtåligt i denna starka kropp. Han kräver mycket stimulans, både fysiskt och mentalt, men han tröttnar fort, så variation i både träning och vardagsliv är nödvändigt. Han visar tydligt prov på sitt ombytliga temperament och som valp och unghund kan han vara nog så jobbig och krävande. Om du vill ha någon kontroll över den livliga Väduren måste du tidigt visa vem som bestämmer. Han utnyttjar varje svaghet man visar. Matglada brukar också hundar i detta tecken vara, så viktproblem kan uppstå på äldre dar. Annars är huvudet den mest utsatta kroppsdelen och Vädurshunden kan drabbas av stressrelaterade sjukdomar om inte energin får ett positivt utlopp och då helst i aktiviteter och arbete som rasen är avlad och lämpad till. Vädurshunden har tävlingsinstinkt och kan nå långt, framför allt i brukssporter och agility. Jakt- och vallhundar i detta tecken älskar sitt jobb. Inte ovanligt med Vädurar som tjänstehundar inom olika områden och många Väduren-hundar har stort vakt- och revirbehov. En Vädurshund passar bra ihop med naturligt auktoritära och aktiva personer, gärna födda i Lejonet eller Vågen.

 

OXEN

21 april - 21 maj - uthållig, envis, tålmodig

Den lilla Oxenvalpen har en mognad som valpar födda i de andra tecknen saknar. Han är lugn och bråkar sällan, men om han blir retad eller tvingad att göra något han inte vill kan han bli ordentligt arg. Han är otroligt envis. Tala alltid mjukt och kärleksfullt till honom. Skrik och våld gör bara motsatt verkan. Den här hunden gillar rutiner som utförs på samma klockslag varje dag Han är inte förtjust i förändringar, varken när det gäller mat, sömn eller annat. Han avskyr att resa bort och lämnar du honom på ett hundpensionat känner han sig övergiven. Han trivs bättre ute i naturen på landet än i storstaden. Långa skogspromenader älskar han. Här finns många duktiga jakt- och vallhundar, men Oxenhundar gör bra ifrån sig på många områden. Det är en pålitlig hund.  En Oxe är trogen sin ägare och gör allt för denne. Det är en stark och frisk hund, seg och uthållig, men han kan dra på sig halsinfektioner och viktproblem, är matglad. Hanhunden har stark könsdrift och kan ha svårt att komma överens med andra hanhundar. Tikar födda i detta tecken är ofta väldigt vackra och kan nå långt på utställningar. En hund född i Oxen passar bra ihop med mjuka känsliga människor som gillar frilufts- och naturliv…….

 

 

TVILLINGARNA

22 maj - 21 juni - oberäknelig, rastlös, sällskaplig

Här har vi en personlighet med två olika sidor, ena ögonblicket glad och lekfull, nästa reserverad och otillgänglig. Han är mycket intelligent och lättlärd, både på gott och ont. Han kan lätt hitta på en massa hyss och bus. Han är väldigt sällskapssjuk och kan ha svårt att vara ensam någon längre stund. Han kräver omväxling och massor av mental stimulans, annars blir han lätt understimulerad och stressad. Han är en hejare på att klura ut svåra uppgifter. Han har lätt att anpassa sig i olika miljöer. En Tvillinghund vill inte sova bort sitt liv och håller sig också ungdomlig hela livet. Han mognar sent. Detta är en charmig varelse som skänker sin ägare många roliga stunder och han älskar barn, ja människor överhuvudtaget. Hans känsliga organ är nervsystemet, lungorna, benen och armbågarna. Han drabbas ofta av eksem och allergier och depressioner är inte ovanliga. Han behöver vistas ute mycket för hälsans skull. När det gäller maten kan han ena dagen sluka sin portion för att nästa dag matvägra. Han har också tävlingsinstinkt och kan nå framgång inom olika hundsporter. Han trivs med resor och anpassar sig lätt i nya miljöer. Tvillingarna trivs ihop med sociala utåtriktade personer som gillar ett ombytligt och händelserikt liv. Passar mycket bra ihop med personer födda i Skytten och Vattumannen.

Eros - född i Tvillingarna

 

KRÄFTAN

 

22 juni – 23 juli – känslig, tillgiven, beskyddande

Kräftan är ett vattentecken och det känsligaste tecknet av alla. Månen är hans planet vilket gör att han påverkas mycket av dess olika faser. Han kan vara ganska så lynnig i humöret. Han vill bli älskad och beundrad och är väldigt tillgiven och trogen sin flock. Hårda ord och tvång fungerar inte på honom. En riktig mys- och kelhund är det här. Han blir lätt bortskämd och bekväm av sig och föredrar en mjuk skön varm sovplats. Helst vill han dela säng och soffa med matte/husse. Han kan vara ganska så kinkig och kräsen med maten. Den bästa motionen när det gäller Kräftanhunden är hundsim, bad och långpromenader. Han känner trygghet i hemmet med familjen och gillar inte att flytta omkring. I mycket högre grad än när det gäller andra valpar betyder miljön och behandlingen under valpperioden hur den vuxna hunden blir. Kräftan-hunden kan ha svårt att trivas på hunddagis och pensionat utan fungerar bättre i lugnare miljöer. Undvik att ge fet mat, mjölkmat och mellanmål för hälsans skull. Mag/tarmkanalen är mycket känslig. Regelbundna måltider och fri tillgång till friskt vatten är viktigt. En Kräfta passar bra ihop med hemkära trygga personer. Kräftan älskar barn. Personer födda i Jungfrun och Stenbocken passar Kräftan mycket bra ihop med.

 

LEJONET

24 juli – 23 augusti – självständig, smart, äventyrlysten

Lejonhunden har en ståtlig hållning och känner sig ofta störst, bäst och vackrast. Han är noga med sitt utseende och vill hålla sig ren och fin. Han gillar att få komplimanger och uppmärksamhet och är en perfekt utställningshund och fotomodell. Han är lättlärd och träningsvillig och vill gärna glänsa över andra. Han är glad, pigg och lekfull så länge han får som han vill men han blir också lätt sårad, tjurig och tillbakadragen när han inte får som han vill. Om ett Lejon känner sig älskad och uppskattad gör han alltför dig. Han är vänlig, men inte sen att gå till attack om han ser något hot mot flocken, vilket främmande hundar kan få känna på. Alla hundar vill inte visa underkastelse så han får lätt fiender. Han är svartsjuk och vill ha dig för sig själv. Han älskar äventyr och omväxling och är han av jaktras, är jakten det absolut bästa och roligaste han kan tänka sig. Bad och vatten tilltalar också. Hundsim, långpromenader och cykelmotion är bra motionsformer. Han är intelligent, smart och självständig. Lejon-hanhunden blir lätt kär och hormonerna kan ställa till det för honom. Hjärtat, ryggen och blodcirkulationen är hans svaga punkter. Han har stor aptit och kött är hans favoritföda. Lejonet passar bra ihop med sociala äventyrslystna personer, gärna födda i Tvillingarna eller Vattumannen.

 

 

JUNGFRUN

24 augusti – 23 september  -  plikttrogen, intelligent, känslig

Jungfrunhunden har ett överflöd av nervös energi. Blir rutinerna rubbade kan han lätt stressa upp sig. Han mår bästa av schemalagda rutiner, både när det gäller mat, aktiviteter, arbete och sömn. Jungfrun gillar att lösa kluriga uppgifter och behöver både mental och fysisk stimulans. Agility, spår, sök och rapport gillar hundar födda i detta tecken. Här finns också många duktiga vattenapportörer. Självförtroendet kan svikta ibland. Han blir lätt bortskämd och gillar delikatesser. Han kan vara oerhört kräsen när det gäller mat. Han är väldigt listig och lär sig snart var du förvarar dina godsaker och finns tillfälle kan han inte motstå frestelsen. Reumatism, ryggvärk och höftproblem kan drabba honom. Oro, stress och nervös spänning kan leda till tarmproblem och eksem. Mjölkprodukter kan ge magbesvär. Han kan lätt drabbas av psykosomatiska sjukdomar. Hundsim och massage är bra förebyggande åtgärder. Jungfrun behöver vistas ute i friska luften mycket. Som valp är en Jungfru inte sen med att hitta på hyss och rackartyg. Han är både klipsk och uppfinningsrik. Ensamhetsträningen måste ske regelbundet men varsamt och försiktigt. Hygienen är viktig för honom, han vill alltid hålla sig ren.  Jungfrun trivs med känsliga trygga personer. Personer födda i Vågen och Skytten brukar passa bra.

 

VÅGEN

24 september – 23 oktober  -  charmig, bekväm, otålig

Vågenhunden är otroligt charmig och älskar att bli beundrad. Även om han kan vara väldigt krävande kan man inte motstå hans charm. Han behöver en lugn och harmonisk miljö för att må bra. Med list och mjuka metoder får du din Vågenhund att göra det du vill. Han avskyr bråk och hårda ord. En hund i detta tecken följer gärna sin ledare och vill vara till lags och uppföra sig väl. Den här hunden behöver stöd och uppmuntran. Vid lydnads- eller annan träning är det ingen idé att du skyndar på honom för han lär sig i sin egen takt. Vågens psyke kräver balans mellan perioder av aktivitet och inaktivitet och det är viktigt att han inte blir störd i sin sömn. Måltiderna måste han få äta i lugn och ro och på bestämda tider. Han behöver dricka mycket vatten på grund av sina känsliga njurar. Ofta får Vågen problem med könsorganen och även med vikten på äldre dar. Han trivs inte med att lämnas ensam längre stunder utan är beroende av sällskap och sin flock. Helst vill han också dela sovplats med sin ledare. Hundar i detta tecken brukar nå långt i utställningsringen. Vågen har stor tävlingsinstinkt, men som sagt, skynda inte på honom. Han trivs bättre på landet än i storstadens stress Vågen passar ihop med naturliga ledargestalter, gärna födda i Väduren eller Fiskarna

 

 

SKORPIONEN

24 oktober – 22 november  -  stark, uthållig, lidelsefull

Här finns starka känslor. Oavsett om det gäller arbete eller lek utför den här hunden det passionerat och lidelsefullt. Han kan vara en riktig tuffing och inte sällan hamnar han i konflikter och slagsmål på grund av sin starka könsdrift. Skorpionhunden måste hållas sysselsatt så att han får utlopp för sin starka energi, annars kan stress leda till aggressivitet och utbrott. Han är väldigt uthållig och arbetsvillig och trivs med ansträngande utmanande aktiviteter. Skorpionen avskyr att bli lämnad ensam hemma och trivs bäst på landet där han kan få springa mer fritt ute i naturen. Skorpionhunden bör tränas flera gånger varje dag i lösträning och inkallning för jaktintresse finns.  Den här hunden gillar händelserika promenader där han får uppgifter att lösa, ett spår att följa, ett föremål att hitta, som en rolig leksak, en pinne eller liknande. De ord som hunden ska kunna som vuxen bör repeteras många gånger då den är valp och få massor av beröm när den gör rätt.  Både jakt- och brukshundar kan nå stora framgångar inom sina områden. Han kan bli riktigt gammal, men vanligt är med prostataproblem på äldre dar och livmoderbesvär på tikar. Könsorgan och hormoner är känsliga delar. Bäst passar Skorpionen ihop med envisa lugna personer, gärna födda i Oxen eller Kräftan.

 

 

Hero - född i Skorpionen

 

SKYTTEN

23 november – 21 december  - frihetslängtande, självständig, rastlös

Den här hunden gillar äventyr, friluftsliv och känsla av frihet. Han avskyr att stängas in ensam i en liten stadslägenhet. Då kan han använda all sin energi med att göra dyrbara hyss och sattyg, bita sönder möbler, kläder, väggar osv. Allt för att avreagera sig. Han är väldigt matglad och äter det mesta och risk finns att han kan börja tröstäta på grund av tristess, rastlöshet och understimulering. Skytten kommer bra överens med alla, gillar barn och andra djur. Han passar ofta till hästägare och familjer med flera olika djur i hemmet. Han vill följa med överallt och anpassar sig lätt i olika miljöer. Han råkar lätt ut för olyckshändelser på grund av våghalsighet och brådska. Höfter och ben är utsatta kroppsdelar. Skyttenhunden har ett utmärkt minne och valpen lär sig allt som händer och den kan lika gärna lära sig fel som att lära sig rätt, därför ska valpen helst inte få chansen att lära sig fel. Träning utomhus bör ske då inget annat kan störa honom för han blir lätt distraherad. Undvik jaktlekar som att kasta bollar eller pinnar. Varje gång hunden rusar efter något blir det övning för jakt. Variationsrik träning och omväxlande långpromenader gillar han. Campingliv tilltalar också. Ibland kan han verka lite disträ, frånvarande och drömmande. Skytten passar bra ihop med äventyrlystna friluftsmänniskor, gärna födda i Väduren eller Tvillingarna

 

 

STENBOCKEN

22 december – 20 januari  -  klok, envis, arbetsvillig

Redan som små Stenbockenvalpar märks det att de är kloka, sluga och listiga. Bästa miljöträningen för valpen är att dagligen få följa med matte/husse, kanske till jobbet, till centrum, åka kommunalt osv, men miljö- och annan träning får aldrig utföras så att valpen jagar upp sig och blir stressad. För det mesta är den här hunden lugn och balanserad och den mest arbetsvillige av alla tecken. Han är mycket uthållig och envis och ger sig inte i första taget. Brukshunden älskar spår, sök och att utföra krävande svåra uppgifter. Han kan vara reserverad och gå för sig själv, men ger du honom kärlek och omtanke blir han dig djupt tillgiven. Han har behov av regelbunden sömn och vila och rätt balanserad kost. Han gillar ordning och fasta rutiner och trivs inte i stökiga miljöer. Hemmet och flocken betyder mycket. Kroppsligt är skelettet och huden mycket känsliga, framför allt är knän, armbågar och tänder utsatta. Se till att hunden inte blir utsatt för drag och kyla. Han kan drabbas av reumatiska sjukdomar och muskelinflammationer samt eksem. Hunden älskar en kärleksfull konsekvent ledare. Stenbocken passar bra ihop med naturligt auktoritära personer, gärna födda i Kräftan eller Skorpionen.

 

VATTUMANNEN

21 januari – 19 februari  -  uppfinningsrik, temperamentsfull, social

En hund född i detta tecken är glad och lekfull men också nyckfull och oberäknelig. Han har ett ombytligt temperament. Han är otroligt företagsam och uppfinningsrik. En Vattuman behöver en ledare med starka nerver och tålamod. Ledarskapet får inte vara strängt och auktoritärt utan bygga på vänskap och förtroende, men det måste förstås finnas gränser som ska hållas, t ex vem man ska hälsa på och när, vad man ska jaga och när. Rutiner tråkar ut honom. Den här hunden trivs och anpassar sig lätt i olika miljöer och sociala sammanhang. Förutom ”hjärngympa” behöver Vattumannen daglig fysisk aktivitet för att få igång blodomloppet.  Att få springa i skog och mark passar honom perfekt. Även cykelmotion är bra motionsform, men det är viktigt med massage och stretching för att undvika muskelskador. Benen, mag/tarmkanalen och nervsystemet är känslig punkter och Vattumannen har oerhört lätt för att bli nervös, rastlös och stressad. Viktigt att redan från valpåldern lära in avslappning och finna balans mellan aktivitet och vila. Agility tilltalar många hundar i detta tecken, men den kan också nå framgång i flera andra sporter beroende på ras och anlag. Vattumannen passar bra ihop med starka aktiva personer, gärna födda i Lejonet eller Vågen.

 

 

FISKARNA

20 februari – 20 mars  -  känslig, drömmande, intuitiv

En hund i detta tecken är oerhört känslig och mycket mottaglig för påverkan utifrån. Han behöver en lugn konsekvent men mycket mjuk och kärleksfull ledare. Du får honom aldrig att göra något genom tjat eller tvång. Träning måste ske ofta men korta stunder åt gången. Han blir lätt trött och är beroende av vila och sömn. Han kan faktiskt bli tvärtrött och somna mitt i en lek. Han har mycket stark intuition och märker genast vilken sinnesstämning du befinner dig i. Fisken-hunden vill gärna bli bortskämd av allehanda godsaker. Risk finns för viktproblem och diabetes. Den här hundens tassar är också väldigt känsliga så regelbunden kontroll av tassar och klor är ett måste. Fisken-hunden behöver mycket kärlek och känslan av att vara beskyddad. Redan från tidig valpålder bör du stärka hans självförtroende. Valpen kan vara lite sen i utvecklingen men i längden spelar det ingen roll. Särskilt under unghundsperioden behöver han en lugn och konsekvent ledare. Den här hunden lever mycket i sin egen drömvärld. Fiskarna mår bra av bad och hundsim, massage och avslappning. I flera olika tävlingssporter når Fiskarna framgång. Fiskarna passar bra ihop med jordnära personer, framför allt födda i Oxen och Jungfrun

   

Jacinto - född i Fiskarna

 

 

 

 

 Vad säger just Ditt horoskop om arbete, pengar och kärlek?

Beställ ett personligt horoskop till specialpris(
ej data)


Behöver namn, födelsedatum, födelsetid och födelseplats

Pris: 375 kr + porto 28 kr
vid förskottsbetalning